keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Good Life Coffee

Stadiin avattiin joitakin päiviä sitten uusi hyvän kahvin kahvila, Good Life Coffee. Omistajat tuntuvat ottavan kahvin todella pieteetillä.

Good Life Coffee on Kalliossa, Kolmannella Linjalla. Se on pieni ja nätti. Laskeskelin siellä olevan n. 12 asiakaspaikkaa. Jatkuvasta kävijävirrasta päätellen välillä voi olla vaikeaa saada itselleen istuinta. Kallion ja Sörkan alueella on nyt kaksi todella hienoa kahvilaa, joista Sävy löytyy Sörkan puolelta.

Huomaan, että mulla on vaikeuksia löytää nimike näille kahviloille. Kahvia saa eri tasoisista paikoista. Tuntuu jotenkin mielettömältä kutsua Good Life Coffeeta ja Sävyä “vain” kahviloiksi, jos mikä tahansa seisonutta suodatinkahvia tarjoava kahvila on kahvila. Olisiko hyvän kahvin kahvila hyvä nimitys? Jotain kankeaa tuossa nimityksessä on. Toisaalta, ovathan sekä Chez Dominique että McDonalds ravintoloita…oh well.

Good Life Coffeen listalta saa espressopohjaisia juomia sekä suodatettua (aeropress ja pourover (=se ihan “tavallinen” suodatinkahvi, tosin käsin suodatettuna)) kahvia. En ole vielä kokeillut heidän suodatinkahvejaan.

Ensimmäisellä käynnilläni heillä oli espressona Bulia ja seuraavalla kerralla vuorossa oli Tim Wendelboen Espresso. Espressoa saa kahdessa koossa, yhtenä shottina tai tuplana. Good Life Coffee tekee oletuksena cappuccinon yhteen espressoon, mikä on ilmeisen perinteistä. Heidän cappuccinonsa on hyvin lempeä, minkä takia sen juomista pitää jopa jarrutella. On liiankin helppoa juoda herkullinen cappuccino kiireellä pois.

Buli on ihanaa. Tim Wendelboe on ihanaa. Wendelboen maku? Monitahoinen. Suussani maistui jokin punainen marja ja karamelli. Wendelboen espresson paahdossa on makeutta. Kotona olin havaitsevinani, että Wendelboen maku muuttuu jonkin verran kun jauhatusastetta ja kahvin määrää muuttaa uutoissa. Maku oli kuitenkin erinomainen kaikilla muutoksilla.

Luettuani eri kahvifoorumeita ja blogeja sain käsityksen, että Tim Wendelboe on todella legenda pienkahvipaahtimojen keskuudessa. Wendelboen tinkimätön asenne suhteessa papuun ja paahtamiseen on ihailtavaa. Musta on hienoa, että Good Life Coffee on saanut järjestettyä valikoimiinsa Wendelboen kahvit. Olkoonkin, että Wendelboesta joutuu maksamaan todellisen highend-hinnan. 250g espressopapua maksoi 19€.

Mulle suurin juttu oli kuitenkin tajuta, miten isoja sävyeroja eri laitteet tekevät samoihin kahveihin. Toki myös baristalla on merkitystä. Buli tuntui musta kotona kevyemmältä ja taasen Tim Wendelboe tujummalta kuin Good Life Coffeessa. Kenties opin aina jotain uutta samalla kun juon ammattibaristan keittämää cappuccinoa. Ainakin mua mietityttää kerta toisensa jälkeen eri uuttojen nopeuden ja tiukkuuden suhde verrattuna makuun.

Good Life Coffee myy montaa papua mukaan, bongasin hyllystä ainakin Helsingin kahvipaahtimon, Turun kahvipaahtimon, Kaffa Roasteryn, Johan & Nyströmin, Drop Coffeen, Koppikaffen ja Tim Wendelboen kahvit. Kotikeittäjällä on nykyään Stadissa jo varsin mukavasti paikkoja, mistä ostaa todella hyvää kahvia. Good Life Coffeella on myynnissä myös Wilfan laitteita, jotka ovat ilmeisesti suodattelijalle mitä oivallisin valinta. Muitakin laitteita löytyi…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti